لیست اختراعات ساناز كاوه
اختراع: سنتز نانو ذرات كاديوم سلنيد (CdSe) براي شناسايي باكتري (E.Coli) زمينه فني: بخش ب: انجام عمليات مختلف، زير بخش: نانو فناوري در سال هاي اخير تلاش هاي زيادي براي ساخت حسگر ها براي تشخيص ميكروارگانيسم هاي بيماري زا صورت گرفته است. با استفاده از فناوري نانو، امكان ساخت نانو حسگر هايي وجود دارد كه قابليت استفاده در چرخه هاي توليد مواد غذايي و همچنين در بسته بندي غذايي به منظور تشخيص ميكروارگانيسم هاي مختلف مانند كامپيلو باكتر، اشرشياكلي، سالمونلا و ليستريا را دارند. روش هاي مورد استفاده كنوني داراي معايبي مي باشند؛ مثلاً توزيع يكنواخت اندازه ذره در آنها ديده نمي شود و يا اينكه اندازه ذرات درشت مي باشد. در اين فرآيندها، موادي به محلول اضافه مي شوند تا كشش سطحي را تحت تاثير قرار دهند و از چسبيدن ذرات به هم جلوگيري شود. در فرآيند توليد، به دليل ريز بودن دانه ها و انرژي سطحي زياد آنها، معمولاً ذرات به هم چسبيده و توده اي مي شوند. در تحقيق حاضر رديابي باكتري اشرشياكلي در فرآورده هاي غذايي، مورد نظر مي باشد كه بدين منظور، اشرشياكلي توسط نانو ذراتCdSe ، نشان دار مي شود و سپس ميزان انتشار آن مورد ارزيابي قرار مي گيرد. در نتيجه براي انجام اين مراحل، ابتدا نانو ذرات CdSe سنتز مي شود و پس از بررسي خصوصيات ساختاري و نوري آن ها توسط پراش پرتو ايكس و اسپكتروفتومتري و اشعه UV و اطمينان از صحت سنتز نانو ذرات، جهت نشان دار كردن باكتري از آن استفاده مي شود. پس از ارزيابي مساحت انتشار باكتري نشان دار شده، مدت زمان امكان نگهداري فرآورده غذايي دريايي در فضاي آزاد مشخص مي شود.
موارد یافت شده: 1